Ποτοποιία Νικολάου
Το 1922 ξεκινά η «Ποτοποιία Νικολάου» με εργαστήριο παρασκευής ποτών για κατανάλωση. Το παρασκευαστήριο παράγει εξαιρετικής ποιότητας κονιάκ, ούζο, διάφορα είδη λικέρ και βερμούτ.
Το εργαστήριο παρασκευής μεγαλώνει μαζί με τη ζήτηση. Η εταιρία μεγαλώνει και μεταφέρεται στην Ηλιούπολη το 1953. Τα είδη ποτών που παρασκευάζονται εκεί πολλαπλασιάζονται, ενώ η ποτοποιία φημίζεται για το ούζο της, με ευρεία διανομή σε όλη τη χώρα. Με τα χρόνια, η ζήτηση παραμένει έντονη από ζαχαροπλάστες και σεφ, που αντιλαμβάνονται ότι το «καλό ποτό» προσδίδει άρωμα, γεύση και ουσία στο τελικό τους προϊόν.
Η «Ποτοποιία Νικολάου» αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα στροφής της εταιρίας στην παρασκευή ποτών για τη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική και οδηγείται στην εξεύρεση νέων τεχνικών μεθόδων για τη βελτίωση της ποιότητας του τελικού προϊόντος. Το βάρος της παραγωγής επικεντρώνεται στα λικέρ –ως βασικό συστατικό για την παρασκευή γλυκών –καθώς και σε ξηρά ποτά, αναπόσπαστο κομμάτι της κουζίνας των σεφ.