Kirsch: Εκχύλιση αρώματος κερασιού και βύσσινου σε αλκοόλη. Αυτή είναι η βασική συνταγή του Kirsch, του ποτού που συνδέει το άρωμά του με το περίφημο γλυκό Black Forest. Η ποιότητα του Kirsch εξαρτάται κατά πολύ από τη σύνθλιψη των κουκουτσιών που προσδίδουν τόνους πικραμύγδαλου στην τελική γεύση του προϊόντος, ενώ αντίθετα με τα περισσότερα ποτά που χρησιμοποιούνται στη ζαχαροπλαστική, η γεύση του δεν είναι ιδιαίτερα γλυκιά. Εκτός από το black forest το κιρς συνδέεται με το ελβετικό φοντού, ως γέμιση σε σοκολάτες που φέρουν την ίδια ονομασία, όπως η περίφημη μαύρη σοκολάτα κιρς αλλά και σε πολλά παραδοσιακά γερμανικά είδη κέικ.