Ρούμι: Έλκει την καταγωγή του από την Ινδία ή την Κίνα, ωστόσο στους περισσότερους φέρνει στο νου χώρες της λατινικής Αμερικής και όχι άδικα. Όταν οι Ευρωπαίοι έφεραν το ζαχαροκάλαμο στην Αμερική, τότε ξεκίνησε και η παρασκευή του σε νησιά της Καραϊβικής και σε χώρες τη κεντρικής και νότιας Αμερικής. Το ρούμι ταιριάζει ιδανικά σε πολλά είδη σάλτσας, ενώ ανάλογα με την έντασή του (βαρύ ή ελαφρύ) προσθέτει όγκο σε γλυκές κρέμες με σταφίδες, δένει με όλα τα είδη της σοκολάτας και με τα σουφλέ.